Boete voor bisschop Williamson om ontkennen Holocaust

Pius X-broederschap ontslaat Williamson

Bisschop Williamson – Still YouTube

De Britse bisschop Richard Williamson is door een rechtbank in het Duitse Regensburg veroordeeld tot het betalen van 1800 euro boete voor het ontkennen van de Holocaust.

De zaak tegen de conservatieve bisschop speelt al sinds 2009. Richard Williamson gaf toen een interview aan de Zweedse televisie en zei onder meer dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog maximaal 300.000 joden omkwamen en dat geen van hen omkwam in een gaskamer.


Het ontkennen van de Holocaust is strafbaar in Duitsland. Volgens de rechter in Regensburg roept de bisschop met het ontkennen van de Holocaust op tot haat.

- advertentie -

De advocaat van de 72-jarige bisschop overweegt de zaak voor te leggen aan het Duitse Constitutioneel Gerechtshof of aan het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Hij wijst erop dat het ontkennen van de Holocaust niet strafbaar is in Zweden, waar de bisschop zijn uitlatingen deed.

Oude bagagewaghon in het Spoorwegmusem - Foto: Spoorwegmusem Het…
Levensteken van Bernard Peters uit Bramsche aan zijn zoon Jan, ook dwangarbeider, in Braunschweig
Zomer 1969. De familie Peters uit Hilversum gaat op vakantie naar Duitsland.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: