Boijmans ontvangt enorme particuliere schenking

Een van de geschonken werken: Ice Box, Peter Saul, 1961

Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam heeft een particuliere schenking ontvangen met een waarde van 30 miljoen euro. Het museum heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

De schenking is gedaan door Hans Sonnenberg, oprichter en eigenaar van de bekende Rotterdamse galerie Delta. Hij liet het museum vrijdag weten vijftien kunstwerken uit zijn privéverzameling te schenken.

De schenking – die werken bevat van onder meer Constant, David Hockney en Jean-Michel Basquiat – is tot en met 20 mei te zien in het Rotterdamse museum.

- advertentie -

In 2000 stelde Sonnenberg het museum in staat een aantal werken uit zijn privéverzameling te kiezen voor de museumcollectie. Dit als een zogenaamde‘promised gift’ ter gelegenheid van de tentoonstelling Meneer Delta, een galeriehouder en verzamelaar in het museum.

Vrijdag liet Sonnenberg weten de vijftien ‘promised gifts’ al in een definitieve schenking om te zetten.

De schenking bestaat uit enkele Cobra-werken, een grotere groep popart van Britse en Amerikaanse kunstenaars en van de Franse nouveaux réaliste Arman, twee werken van Manzoni en twee schilderijen van Basquiat.

Hans Sonnenberg noemt als reden voor het genereuze gebaar het feit dat de schenking goed aansluit bij de collectie van het museum en dat de kunstwerken op deze manier bij elkaar blijven.

Week van de Klassieken 2012Vandaag is de vijfde editie…
potter-stier-gr
De Stier - Paulus Potter, 1647Ruim honderd werken uit…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: