Boijmans schaft gratis woensdag af

Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam is voortaan op woensdagen niet meer gratis te bezoeken. Het museum schaft de gratis woensdag naar eigen zeggen af vanwege “de huidige conjunctuur en de bezuinigingsplannen van de gemeente”.

De afgelopen zes jaar was het Rotterdamse museum op woensdagen gratis te bezoeken maar daar is deze week dus een eind aan gekomen. Ook op woensdag moet voortaan de reguliere entreeprijs betaald worden. Het museum:

We zien de eigen inkomsten vanuit bezoek en sponsoring aanzienlijk teruglopen als gevolg van de huidige financiële crisis. De omzet die het museum met de gratis woensdag misloopt is nu van groot belang om de teruglopende inkomsten en subsidies het hoofd te bieden.

In de afgelopen jaren was het aanzienlijk drukker op de woensdagen dan op andere doordeweekse dagen.

- advertentie -
De cultuurkaart voor jongeren wordt niet afgeschaftDeze week is…
De tekening van Maerten van Heemskerck (Teylers Museum)Het Teylers…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: