Bombardement Hiroshima herdacht

In de Japanse stad Hiroshima is maandag herdacht dat de stad op 6 augustus 1945 slachtoffer werd van een aanval met een atoombom.

De Amerikanen besloten in 1945 een atoombom te gebruiken om zo het einde van de Tweede Wereldoorlog te bespoedigen. De eerste atoombom werd op 6 augustus 1945 op de Japanse stad Hiroshima gegooid. Het was voor het eerst dat er een atoombom voor oorlogsdoeleinden gebruikt werd.

Door de aanval werd de stad vrijwel volledig verwoest en werden 78.000 mensen in één klap gedood. Later overleden er nog duizenden mensen als gevolg van de radioactieve straling. Het officiële dodental ligt rond de 140.000.

- advertentie -

Voor de Japanners zich hadden overgegeven gooiden de Amerikanen nog een bom. Deze bom werd drie dagen later op de Japanse stad Nagasaki geworpen. Ook hier kwamen duizenden mensen om het leven. Kort na deze bom capituleerden de Japanners. Ze beseften dat tegen de atoombom niet te vechten was. De Amerikaanse generaal Douglas MacArthur kreeg hierna het gezag over Japan.

God on Trial, film uit 2008Op 14 oktober 1943…
Oostenrijk betaalt miljoenen aan nazi-slachtoffersEen Oostenrijks fonds voor compensatie…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: