Bommenonderzoek bij Nieuw Fort Sint Andries

Nieuw Fort Sint Andries – Foto: Still YouTube

Een natuurgebied bij de ruïne van een negentiende-eeuws fort in Heerewaarden (gemeente Maasdriel) is de komende drie weken afgesloten voor het publiek omdat er dan gezocht wordt naar explosieven uit de Tweede Wereldoorlog.

De Gemeente Maasdriel begon eerder dit jaar samen met onder meer Staatsbosbeheer met opknapwerkzaamheden in het gebied rond Nieuw Fort St. Andries. Daarvoor moet de bodem eerst worden afgezocht naar explosieven. Het is de bedoeling dat de ruïne en het natuurgebied straks een toeristische trekpleister worden.

- advertentie -

De gemeente Maasdriel lag in de lente van 1945 in de frontlinie. De Duitsers hadden zich in het fort verschanst en werden beschoten door de geallieerden, voordat die uiteindelijk de Maas overstaken. Ook de Prinses Irene Brigade nam deel aan deze gevechten in de Bommelerwaard. Voordat de Duitsers het fort verlieten bliezen ze het op.

Mehmed Celal Bey (1863-1926)De genocide op de Armeniërs bestond…
Ingang van DachauIn Duitsland is ophef ontstaan over een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: