Dark
Light

John Barry (1933-2011) – Bond-componist

Auteur:
1 minuut leestijd

De Britse componist John Barry is zondagnacht op 77-jarige leeftijd overleden. Hij werd onder meer bekend door de muziek die hij maakte voor James Bond-films.

John Barry in 2006
John Barry componeerde de muziek voor maar liefst elf James Bond-films waaronder From Russia with Love, You Only Live Twice en Diamons are Forever.

Hoewel de Brit vooral geassocieerd wordt met die James Bond-films schreef hij ook muziek voor andere films en televisieseries. Zo componeerde hij bijvoorbeeld de muziek voor bekende films als Out of Africa, Midnight Cowboy en Dances with Wolves.

De componist won in totaal vijf Oscars voor zijn muziek en daarnaast vier Grammy’s. Enkele maanden geleden werd hem door de World Soundtrack Academy een Lifetime Achievement Award toegekend. John Barry overleed in de nacht van zondag op maandag aan een hartaanval.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 50.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.015 actieve abonnees)


Ruim 50.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

×