Bond-schurk Richard Kiel (74) overleden

Richard Kiel in 2014 - cc

Richard Kiel in 2014 – cc

De Amerikaanse acteur Richard Kiel is deze week op 74-jarige leeftijd overleden. Bij het grote publiek werd hij vooral bekend door zijn rol als de schurk ‘Jaws’ in James Bondfilms.

Richard Kiel was te zien in de Bond-films The Spy Who Loved Me en Moonraker. Hij was onder meer gecast op zijn bijzondere uiterlijk. Kiel leed aan de groeihormoonstoornis acromegalie.

De Amerikaan debuteerde in 1960 als acteur in de westernserie Laramie. In 1977 kreeg hij de rol van de hulk in de televisieserie The Incredible Hulk. Na twee dagen werd hij echter vervangen door Lou Ferrigno.

Kiel overleed woensdag in een ziekenhuis in Fresno na daar te zijn opgenomen vanwege een gebroken been.

- advertentie -

Richard ‘Jaws’ Kiel overleden

Molen van Burum (windlust) - cc
Molen van Burum (windlust) - ccMinister Bussemaker vindt…
Marilyn Monroe tijdens de eerste shoot (Henry Aldridge and Sons)
Marilyn Monroe tijdens de eerste shoot (Henry Aldridge…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele app



Geschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:



Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisser



Download onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: