Borstvoeders overal welkom in Mauritshuis

Ouderwetse kinderwagen - cc

Ouderwetse kinderwagen – cc

Sinds deze week zijn vrouwen die borstvoeding willen geven overal in het Mauritshuis in Den Haag welkom.

Het museum realiseerde zich deze week dat het nog geen beleid had omtrent borstvoeding, toen er enige commotie ontstond nadat een vrouw was gevraagd haar kind niet in het museumrestaurant te voeden. Het museum heeft al langer een speciale afgesloten ruimte waar kinderen gevoed kunnen worden. Deze ruimte kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor het verschonen van baby’s.

Het protest van de weggestuurde vrouw werd al snel vrij massaal opgepakt via de social media. Dat het begin augustus Wereld Borstvoeding Week was, speelde waarschijnlijk ook een rol. Een woordvoerder van het onlangs heropende museum laat weten dat het Mauritshuis verbaasd was over de omvang van ophef. Het museum realiseerde zich door de discussie dat er met de afgesloten ruimte wel gefaciliteerd werd, maar dat er geen officieel beleid was op het punt van borstvoeding.

Het Mauritshuis besloot daar snel wat aan te doen en kwam woensdag met een officiële verklaring:

- advertentie -
Bericht op Facebook over het borstvoedingsbeleid van het Mauritshuis

Bericht op Facebook over het borstvoedingsbeleid van het Mauritshuis

In theorie mogen vrouwen nu dus ook hun kind voeden terwijl ze voor het Meisje met de parel van Vermeer of de De anatomische les van Dr Nicolaes Tulp van Rembrandt staan. Een museumwoordvoerder laat weten niet te hopen dat het museum in die zin een soort bedevaartsoord voor borstvoeders wordt. Maar welkom zijn borstvoeders dus wel.

Lees ook: ‘Het Meisje’ en het Mauritshuis zijn terug

Museum van de Twintigte Eeuw
Eerste stofzuigers werden door paarden voortgetrokken100 jaar stofzuigers…
Kenmerken van misdadigers volgens Cesare Lombroso
De biologische oorzaken van crimineel gedragIn een nieuwe tentoonstelling toont museum Het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: