Bouw Nationaal Militair Museum officieel van start

Artist impression van het nieuwe museum – Foto: BMD / Defensie

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) heeft vrijdag het startschot gegeven voor de bouw van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Het is de bedoeling dat het nieuwe museum de deuren in het najaar van 2014 opent.

In het nieuwe museum fuseren het Militaire Luchtvaart Museum en het Legermuseum in Delft. Het Nationaal Militair Museum moet vertellen over het verleden, heden en de toekomst van de Nederlandse krijgsmacht.


Volgens minister Hennis-Plasschaert is dat een interessant verhaal:

- advertentie -

Onze militaire historie toont aan hoe nauw het succes van Nederland met onze krijgsmacht verweven is. Dat is tot op de dag van vandaag het geval, en dat geldt zeker voor de toekomst.

Het nieuwe museum wordt gebouwd op een kavel van de voormalige militaire vliegbasis Soesterberg. Het terrein is vijfenveertig hectare groot. Op een buitenterrein worden straks exposities ingericht. Ook is daar ruimte voor evenementen.

Verwacht wordt dat het museum straks zo’n 200.000 bezoekers per jaar zal trekken. Entreekaartjes gaan ongeveer tien euro kosten. Museumbezoekers krijgen voor dat geld volgens de organisatie een dagvullend terug.

Bouw Nationaal Militair Museum van start

Eise Eisinga Planetarium - Foto: CC/Niels Elgaard LarsenDe Rijksdienst…
de gestolen monstrans - Foto: Catharijneconvent Museum Catharijneconvent is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: