Bozar centraliseert archief

Bozar centraliseert archiefDe Belgische kunstinstelling Bozar heef plannen voor een nieuwe bibliotheek en een tentoonstellingsruimte. De uitbreiding moet een plek krijgen in het Errarahuis, een wit negentiende-eeuws herenhuis in de Baron Hortastraat in Brussel.

Op dit moment wordt het archief van Bozar nog op verschillende plekken bewaard.

In het Errarahuis moet ook een tentoonstellingsruimte komen zodat bijzonder objecten uit het archief tentoongesteld kunnen worden.
Het is de bedoeling dat het Errarahuis in 2015 klaar is voor gebruik. De voorbereidende werkzaamheden starten in 2014.

- advertentie -
Meisje met de parel - Johannes Vermeer, ca. 1665Het…
Foto: In Flanders Fields MuseumIn Ieper opende maandag het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: