Brand verwoest historische Tibetaanse stad

Historische Tibetaanse stad Dukezong door brand verwoest

Historische Tibetaanse stad Dukezong door brand verwoest

De historische Tibetaanse stad Dukezong is door een uitslaande brand grotendeels verwoest. Het Chinese staatspersbureau Xinhua heeft dat bekendgemaakt.


Het 1300 jaar oude stadje Dukezong, wat stad van de maand betekent, is een grote toeristische trekpleister in het Tibetaanse district Shangri-La. In de stad wonen zo’n 2400 mensen. In verband met de brand werden die allemaal geëvacueerd. Er zijn meer dan 240 huizen verwoest. Doden of gewonden zouden er niet zijn.

Doordat de huizen in Dukezong van hout gemaakt zijn kon de brand snel om zich heen grijpen. De brand brak ’s avonds uit. De oorzaak is nog niet bekend. Pas na zo’n tien uur had de brandweer het vuur onder controle.

Dukezong is een van de weinig bewaard gebleven traditionele Tibetaanse dorpen in de regio. De stad was vroeger een stopplaats op de zuidelijke zijderoute, een belangrijke handelsroute tussen China en het Middellandse Zeegebied.

- advertentie -

Fire destroys ancient Tibetan town of Dukezong

De oude presentatoren van 'In de Rooie Haan'…
[caption id="attachment_19323" align="alignnone" width="560"] Slot Loevestein - Foto: CC/NielsSlot Loevestein heeft een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: