Brief John Lennon levert 28.000 dollar op

Brief van Jon Lennon (RR Auctions)

Brief van Jon Lennon (RR Auctions)

Bij een veiling Boston heeft een Beatles-fan maar liefst 22.000 dollar neergelegd voor een brief van muzikant John Lennon. Dat meldt muziekblad Rolling Stone.

Het gaat om een handgeschreven brief uit 1971 die Lennon stuurde naar de Amerikaanse televisiepresentator Joe Franklin. De Beatles-zanger roemt in de brief de muzikale kwaliteiten van zijn partner Yoko Ono.

Lennon vertelt de presentator dat zijn vriendin een klassieke muzikale opleiding heeft gehad, en heeft leren componeren op het Sarah Lawrence College. Yoko Ono heeft op dat moment net haar album Fly uitgebracht. Lennon schrijft dat de muziek van zijn vriendin behoorlijk excentriek is en vraagt Franklin zich daar niet door te laten afschrikken.

Als je iets ‘ongecompliceerds’ wilt: het nummer ‘Mrs. Lennon’ op Fly is een voorbeeld van haar conservatieve kant.

- advertentie -

Yoko Ono – Mrs. Lennon

'All you need is love' - het winnende archiefstuk van Tresoar
Archiefinstelling Tresoar uit Leeuwarden heeft de verkiezing Stuk van het Jaar gewonnen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: