Brieven Otto Frank onder de hamer

Foto: Veilinghuis Doyle

Bij een veilinghuis in New York worden in november een aantal brieven en foto’s van Otto Frank geveild. Het gaat onder meer om brieven die de vader van Anne Frank tussen 1936 en 1941 schreef.

Het Amerikaanse veilinghuis Doyle veilt brieven uit de collectie van Joseph Schildkraut, de acteur die Otto speelde in de film die in 1959 over Anne Frank werd gemaakt. Schildkraut correspondeerde vanaf de jaren vijftig met Otto Frank. In de brieven keek Frank onder meerterug op de Tweede Wereldoorlog.

- advertentie -

De collectie bevat daarnaast brieven die Schildkraut kreeg van een goede vriend van Otto Frank: Nathan “Charley” Straus. Deze brieven zijn ouder en bevatten onder meer informatie over de periode waarin de familie Frank nog in Duitsland woonde en probeerde te verhuizen naar het destijds veiligere Nederland.

Behalve brieven en foto’s wordt er ook een zakdoek geveild met daarop de initialen van Otto Frank. De vieling vindt plaats op 5 november 2012. Veilinghuis Doyle verwacht dat de collectie tussen de 20.000 en 30.000 dollar op zal brengen.

Douglas Mac Arthur en keizer Hirohito Aan de Tweede…
Roosje GlaserVolgende week zondag wordt in Herinneringscentrum Kamp Westerbork…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: