British Library zet ‘literaire schatten’ online

Tekening van John Leech in 'A Christmas Carol in prose', 1843 (British Library)

Tekening van John Leech in ‘A Christmas Carol in prose’, 1843 (British Library)

De British Library, de nationale bibliotheek van het Verenigd Koninkrijk, heeft afgelopen week zo’n 1.200 persoonlijke documenten van literaire grootheden als Charles Dickens, Oscar Wilde en Jane Austen online gezet.


Het gaat om handgeschreven documenten van schrijvers uit de romantiek en de victoriaanse tijd. Een van de topstukken is een miniatuurboekje uit 1826 met kleine tekeningen die de Britse schrijfster Charlotte Brontë voor haar jongere zus Anne maakte.

Daarnaast is op de vrijdag gelanceerde website bijvoorbeeld een notitieboek van William Blake te vinden met daarin stukken van gedichten als The Tyger, The Chimney Sweeper en een haarlok van de Engelse dichter Percy Bysshe Shelley.

Jack Brabham op de Nürburgring, 1965
De Australische Formule 1-coureur Jack Brabham is maandag op 88-jarige leeftijd overleden.…
Castrillo Matajudios (Fort Dood Joden)De inwoners van het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: