Britse acteur Bob Hoskins (71) overleden

Bob Hoskins in 2009 - CC

Bob Hoskins in 2009 – CC

De bekende Britse acteur Bob Hoskins is dinsdag op 71-jarige leeftijd overleden. De acteur werd bekend bij het grote publiek dankzij zijn rol in de BBC-dramaserie Pennies From Heaven.


Hoskins kroop voor deze serie in de huid van Arthur Parker. Hij was daarnaast onder meer te zien in bekende films als Enemy at the Gates (2001), The Long Good Friday (1980) en Mona Lisa (1986). De laatste film leverde de Brit ook Oscar-nominatie voor Beste Acteur op.

Eind jaren tachtig was Hoskins te zien in verschillende grote reclamecampagnes, waaronder in die van British Gas en British Telecoms. In de Pink Floyd-film The Wall speelde Hoskins de rol van manager.

De acteur beweerde dat hij altijd naar het toilet ging als hij een nieuw script voorgeschoteld kreeg. Daar las hij het script vervolgens. Als zijn billen koud werden, dan vond hij het een goed script.

- advertentie -

Bob Hoskins leed al enige tijd aan de ziekte van Parkinson. In 2012 beëindigde hij daarom zijn acteercarrière.

Vujadin Boskov als speler van Sampdoria
Vujadin Boskov als speler van Sampdoria, 1961De Servische…
Gerry Adams - ccGerry Adams, de leider van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: