Britse loopgraaf uit de Eerste Wereldoorlog blootgelegd

Bij rioleringswerken in de omgeving van Ieper zijn de resten van een Britse loopgraaf blootgelegd. Archeologen vonden er verschillende objecten, waaronder vier geweren en medisch materiaal.

De dienst Onroerend Erfgoed heeft dat bekendgemaakt. De gevonden loopgraaf is bijna vijftig meter lang en heeft enkele traversen en zogenaamde A-frames, kaders in de vorm van omgekeerde A, waar loopplanken op rusten. De buitenkanten van de loopgraaf blijkt tijdens de oorlog te zijn beslagen met metalen golfplaten.

Vermoed wordt dat het om de Monmouth/Admiral’s Trench uit 1916 gaat. Helemaal zeker is dit echter niet. Mogelijk is de loopgraaf nog ouder.

Lee Enfieldgeweren

Een van de gevonden geweren (Onroerend Erfgoed)

Een van de gevonden geweren (Onroerend Erfgoed)

Volgens de archeologen is het materiaal dat in de loopgraaf werd gevonden, uitzonderlijk goed geconserveerd. De onderzoekers stuitten onder meer op vier Lee Enfieldgeweren, ingepakt medisch materiaal, conservenblikken en elektrische lampen. De vondsten zijn allemaal opgeslagen in een loods van Onroerend Erfgoed.

- advertentie -
Utrecht volgens Jacob van Deventer, 1556 - cc
Utrecht volgens Jacob van Deventer, 1556 - ccArcheologen…
De Romeinse muntschat (Gemeente Den Haag)
Archeologen hebben in Den Haag onlangs een muntschat uit de Romeinse tijd…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: