Britse natie erft schilderijen Winston Churchill

Schilderende Churchill – Foto Sir Winston Churchill Archive Fonds

Schilderende Churchill – Foto Sir Winston Churchill Archive Fonds

Achtendertig schilderijen die door de Britse oud-premier Winston Churchill zijn gemaakt, zijn aan de Britse natie geschonken. Dat meldt de BBC.

De schilderijen waren eigendom van de in mei overleden Lady Mary Soames, de jongste dochter van Churchill. Zij blijkt in haar testament te hebben bepaald dat de schilderijen eigendom moeten worden van het Britse volk.

Churchill schilderde graag maar ook met enige noodzaak. Voor hem was schilderen een beproefd middel om de ‘Black Dog’ van de depressie te verjagen. In het januarinummer van Life Magazine uit 1946 liet hij ooit optekenen:

When I get to heaven I intend to spend a considerable portion of my first million years in painting and so get to the bottom of the subject.

De achtendertig schilderijen die sinds kort eigendom zijn van de Britse natie, hangen in het Churchill-huis in Kent, dat sinds 1966 te bezoeken is. Ze blijven daar naar alle waarschijnlijkheid hangen, zodat ze toegankelijk blijven voor het publiek. In totaal maakte de legendarische premier zo’n vijfhonderd schilderijen.

- advertentie -
Zelfportret van Rembrandt, 1660
Het oeuvre van Rembrandt van Rijn bestaat volgens kunsthistoricus Ernst van de…
Venus verrijst uit de zee - Titaan, ca.1520 (Edinburgh, National Galleries of Scotland)
In Galerij Prins Willem V in Den Haag is sinds vrijdag een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: