Britse zanger Noel Harrison (79) overleden

Noel Harrison

Noel Harrison

De Britse zanger Noel Harrison is afgelopen weekend op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was vooral bekend van het nummer The Windmills of Your Mind.

Met dit nummer won de zanger in 1968 een Oscar voor beste filmsong. Harrison zong het nummer voor de film The Thomas Crown affair met Steve McQueen en Faye Dunaway. Het lied werd onder meer gecoverd door Dusty Springfield. Herman van Veen nam het lied in het Nederlands op, onder de titel ‘Cirkels’.

Noel Harrison is niet alleen de geschiedenisboeken ingegaan als zanger, maar ook als Olympisch sporter. Namens het Verenigd Koninkrijk nam hij 1952 en 1956 als skiër deel aan de Olympische Winterspelen van Oslo en Cortina d’Ampezzo.

The Windmills of Your Mind – Noel Harrison

- advertentie -
'Flandria' in de door de KB verworven atlas
Kaart van 'Hollandia' in de door de KB…
[caption id="attachment_37982" align="alignleft" width="265"] Afb: Nederlandsche Postzegel- en MuntenveilingIn Weesp wordt volgende…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: