Britten staan stil bij 400ste sterfdag William Shakespeare

Het is zaterdag precies vierhonderd jaar geleden dat de Britse toneelschrijver en dichter William Shakespeare overleed. Op verschillende plekken in Groot-Brittannië wordt bij dat feit stilgestaan.

Een van de grootste activiteiten vindt plaats in Stratford-upon-Avon, het stadje in het graafschap Warwickshire waar de beroemde schrijver in april 1564 werd geboren. Zijn geboortehuis is er nog te bekijken en daarnaast is het Royal Shakespeare Theatre een publiekstrekker. In het stadje wordt zaterdag een grote parade gehouden.

Google Doodle ter ere van William Shakespeare

Google Doodle ter ere van William Shakespeare

De Amerikaanse president Barack Obama bracht vandaag een eerbetoon aan de schrijver door een bezoek te brengen aan het het Globe-theater, een replica van het theater waar Shakespeare zijn stukken opvoerde.

Zoekgigant Google staat ook stil bij de sterfdag van de auteur. Op de startpagina van Google is in Engeland vandaag de hele dag een aangepast logo te zien met daarin een portret van Shakespeare en verbeeldingen van scenes uit zijn belangrijkste werken.

Boek: Shakespeare’s rusteloze wereld

Stratford-upon-Avon – Land of Shakespeare

Google in teken van de ‘Dag van de Aarde’
Naar aanleiding van de jaarlijkse Dag van de Aarde heeft Google vrijdag…
Hertje - cc
In de ochtendeditie van de Weense krant Neue Freie Presse verscheen op…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: