Broadway-ster Julie Harris (87) overleden

Julie Harris in 1973 - Foto: ABC Television

Julie Harris in 1973 – Foto: ABC Television

De Amerikaanse musicalster en actrice Julie Harris is zaterdag op 87-jarige leeftijd overleden. Haar familie heeft dat bekendgemaakt.


Julie Harris werd op 2 december 1925 geboren in Grosse Pointe, een plaatsje in Michigan. In 1952 debuteerde ze in de film The Member of the Wedding. Dit werd gelijk een groot succes. Harris sleepte een Oscar-nominatie voor beste actrice in de wacht. De Oscar ging uiteindelijk naar Shirley Booth maar Harris was vanaf dit moment geen onbekende meer voor het grote publiek.

In 1952 won Harris nog een andere prijs, een Tony-award (de ‘Oscar’ voor het theater) voor haar rol in het toneelstuk I Am a Camera. In totaal zou de Amerikaanse in haar carrière vijf Tony-awards winnen. Een record.

Begin jaren vijftig speelde Harris in zowel de toneel- als de filmversie van The Member of the Wedding. Andere bekende films en series waarin de actrice te zien was zijn onder meer East of Eden, Knots Landing, The Haunting en Gorilla’s in the mist.

- advertentie -

Jullie Harris overleed zaterdag aan de gevolgen van hartfalen.

James Dean en Julie Harris in ‘East of Eden’:

Gerelateerde uitgaven:

De vlootschouw van Sail de Ruyter in Vlissingen heeft zaterdag duizenden bezoekers…
Wim RuskaOud-judoka Wim Ruska heeft een plek gekregen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: