Bronzen borden bij hunebedden verwijderd

Het hunebed in Borger

Bij de hunebedden in Drenthe zijn sinds vrijdag geen bronzen informatieborden meer te vinden. De borden zijn door de Hunebedbeheergroep verwijderd uit angst voor koperdieven.

De bronzen informatieborden werden in de jaren vijftig op de Drenthse hunebedden geplaatst. Op de plaatjes was onder meer het nummer van de betreffende hunebed te vinden en ook was er te zien door wie het hunebed beheerd werd. De afgelopen maanden waren koperdieven bij de hunebedden actief.Verschillende platen zijn gestolen en hierbij werden diverse keien beschadigd. De stichting die samen met Staatsbosbeheer de informatieplaten beheerde, Het Drentse Landschap, heeft aangifte gedaan van diefstal. Staatsbosbeheer doet aankomende maandag aangifte.

- advertentie -

Om te voorkomen dat nog meer hunebedden door de koperdieven worden beschadigd is nu besloten de resterende bronzen informatieborden maar te verwijderen.

In de provincie Drenthe zijn in totaal 52 hunebedden te vinden. Het grootste hunebed van Nederland bevindt zich bij Borger. Hier is ook het Hunebedcentrum gevestigd.

Kasteel van Beersel - Foto: CC/Frédéric ReisgenDe Vlaamse minister…
Etiket op de fles - klik voor een vergrotingHet…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: