Bunkers uit Eerste Wereldoorlog verplaatst

Bunker in Halsteren

Bunker in Halsteren (Google Maps)

Twee bunkers uit de Eerste Wereldoorlog worden woensdag, in opdracht van de gemeente Bergen op Zoom, verplaatst. Het gaat om twee bunkers in het dorp Halsteren.


Omdat de bunkers in agrarisch gebied liggen, ondervinden boeren er hinder van, zo meldt Omroep Brabant. De twee bunkers die waarschijnlijk in 1918 werden gebouwd om een buitenlandse invasie te kunnen weerstaan, worden door een kraan in zijn geheel opgetild en naar de andere kant van de weg gebracht. Ze zouden daar ook beter toegankelijk zijn voor belangstellenden.

Langs de Zeeuws-Brabantse waren vroeger meer bunkers te vinden, maar de meesten zijn in de loop der tijd opgeruimd. De twee bunkers in Halsteren zijn daarom relatief zeldzaam.

Het is de vraag of de twee betonnen bouwwerken de verhuizing ongeschonden doorkomen, aangezien ze in vrij slechte staat verkeren.

- advertentie -
Europeana 1914-1918Europeana, de culturele databank van Europa, heeft…
Moskou - cc
De Russen hebben in de loop der tijd aardig wat volksliederen gehad.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: