Burgemeester ontvangt nieuw boek over Czaar Peterhuisje

Foto: Zaans Museum, Y.Zwart

De burgemeester van Zaanstad, Geke Faber, heeft dinsdag het eerste exemplaar van een nieuwe publicatie over het Czaar Peterhuisje in ontvangst genomen.

De publicatie is een cadeau van het MediaDock Grafisch Collectief aan het Czaar Peterhuisje en het Zaans Museum. Ter gelegenheid van hun verhuizing naar Zaanstad wilden zij een geste doen aan een culturele instelling met een authentiek Zaans karakter. Dit werd het Czaar Peterhuisje.Het Czaar Peterhuisje wordt wel eens het belangrijkste monument van Zaanstad genoemd. Het is een van de oudste houten huisjes van Nederland en bijzonder is dat tsaar Peter de Grote in de zomer van 1697 in het huisje verbleef.

- advertentie -

Het nieuwe boekje, getiteld Czaar Peterhuisje. Een bijzondere plek met ene bijzonder verhaal, bestaat uit elf artikelen van verschillende auteurs, over de geschiedenis van het Czaar Peterhuisje, waaronder de invloed van het bezoek van tsaar Peter aan het huisje op de omgeving, de geschiedenis en de Nederlandse taal.

De uitreiking van het boekje aan burgemeester Faber was direct het startsein voor de voorbereidingen op het vriendschapsjaar van Nederland en Rusland in 2013. Het Zaans Museum met het Czaar Peterhuisje zal dat jaar een samenwerking aangaan met de Hermitage in Sint Petersburg, de Hermitage Amsterdam en het Amsterdam Museum. Het nieuwe boekje is verschenen in een oplage van drieduizend stuks en te koop in het Czaar Peterhuisje en de Museum Shop van het Zaans Museum.

Big BenDe Big Ben in Londen is aan het…
Voetbal van toenHet Nationaal Achief heeft een mobiele historische…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: