Camilla Williams, eerste zwarte operaster, overleden

Camilla Williams in 1946

De eerste zwarte operaster van de Verenigde Staten, Camilla Williams, is maandag op 92-jarige leeftijd overleden. Een woordvoerder van de Jacobs School of Music van de Universiteit van Indian heeft dat bekendgemaakt. Williams gaf meer dan twintig jaar les aan deze onderwijsinstelling.

Camilla Williams werd in 1919 geboren in Virginia en als zoveel anderen begon ze in de kerk met zingen. Vanaf 1944 begon ze echt een carrière en zong de Amerikaanse sopraan geregeld voor de radio.

Twee jaar later brak Williams definitief door. Ze vertolkte toen de hoofdrol in Madama Butterfly, een Italiaanse opera van Giacomo Puccini (1858-1924).

- advertentie -

In 1963 nam Williams deel aan de beroemde mars van burgerrechtenactivist Martin Luther King naar Washington.King hield bij het Lincoln Monument zijn wereldberoemde I have a dream-toespraak. Williams zong voorafgaand aan die toespraak het Amerikaanse volkslied, The Star-Spangled Banner.

Na een internationale carrière als operaster, nam de Amerikaanse begin jaren zeventig afscheid van het podium. Ze gaf hierna enkele jaren zangles in New York en in 1983 werd ze hoogleraar zangpedagogiek aan de Universiteit van Indiana. Williams was de eerste zwarte hoogleraar aan die universiteit.

Camilla Williams Tribute

WilhelmusDe Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBO) wil dat de…
The Golden Earrings, 1966 - Rinus Gerritsen (9 augustus…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: