Canadese haalt master in The Beatles

Mary-Lu Zahalan-Kennedy

Een vrouw uit Canada mag zich als eerste mens ooit ‘master in The Beatles’ noemen. Ze behaalde haar master deze week aan de Liverpool Hope University.

Mary-Lu Zahalan-Kennedy behoorde in maart 2009 tot de eerste studenten die de Beatles-opleiding gingen volgen. Aan de masteropleiding getiteld The Beatles, Popular Music and Society namen in totaal twaalf studenten deel. Mary-Lu Zahalan-Kennedy is de eerste die slaagde. Het is niet voor het eerst dat de Canadese de kranten haalt. Eerder was ze al eens finalist in een Miss Canada-verkiezing.Zahalan-Kennedy was al professor moderne muziek in Ontario. Volgens de onderzoekster zijn The Beatles wel degelijk een serieus onderwerp voor academisch onderzoek. Tijdens de studie werd ook onderzocht welk politiek en sociaal klimaat er in de tijd van The Beatles heerste en welke culturele er allemaal voor zorgden dat de band zo groot kon worden. In de lessen aan de universiteit in Liverpool werden verder onder meer studiogeluid en composities van The Beatles bestudeerd.

- advertentie -

Ook de invloed van de stad Liverpool op The Beatles werd onderzocht.

Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk in ZottegemIn Vlaanderen is de laatste tijd…
Still uit 'De stad die nooit rust'Tijdens het filmfestival…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: