Canonpresentatie vanaf 2015 in Openluchtmuseum

Canon van Nederland

In het Openluchtmuseum in Arnhem is vanaf 2015 een presentatie van de canon van Nederland te vinden. Het museum heeft dat deze week bekendgemaakt.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat het Nationaal Historisch Museum (NHM) een museale presentatie van de geschiedeniscanon zou maken, maar dat museum werd begin vorig jaar opgeheven.


De overheid droeg de verantwoordelijkheid voor de canon hierna over aan het Rijksmuseum in Amsterdam en het Openluchtmuseum.

- advertentie -

Een vaste presentatie over de canon is vanaf 2015 in het Openluchtmuseum te vinden maar voor dit jaar zijn er al canon-projecten ontwikkeld voor het onderwijs. Het museum:

Nu al maken leerlingen van het basisonderwijs kinderen kennis met twee aansprekende canonvensters: Verzet tegen kinderarbeid in het project ‘Dossier Kinderarbeid’ en het venster Veelkleurig Nederland in ‘Nieuw in Nederland’. De vensters zijn pakkend en toegankelijk voor kinderen uitgewerkt. Zo leren ze spelenderwijs over vroeger en begrijpen ze de invloed die de gebeurtenissen van toen heeft op hun leven vandaag de dag.

Het Rijksmuseum maakte deze week ook al bekend een onderwijspakket te hebben ontwikkeld dat aansluit bij de geschiedeniscanon.

rijksmuseum-boekenkist
Met de hele klas in de boekenkist van Hugo…
Roermond
'Drieluik met Maria met Kind en musicerende engelen' -…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: