Capitulatie Japan herdacht in Den Haag

Indisch Monument in Den Haag

Bij het Indisch Monument in Den Haag is maandag de capitulatie van Japan herdacht. De jaarlijkse herdenking werd onder meer bijgewoond door enkele duizenden veteranen.

In Den Haag wordt ieder jaar op 15 augustus stilgestaan bij de capitulatie van Japan in 1945. De vijftiende augustus is het officiële eindpunt van de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden. Met de capitulatie van Japan kwam er namelijk een eind aan de oorlog in Zuidoost-Azië en dus ook in Nederlands-Indië.- advertentie -

Bij het Indisch Monument werden maandag alle slachtoffers van de Japanse bezetting in Azië herdacht. Zowel burgers als militairen.

Premier Rutte legde maandag samen met staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten van VWS de eerste krans bij het monument. Daarnaast legden onder anderen vertegenwoordigers van de Indische gemeenschap, de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer en vertegenwoordigers van enkele bij de oorlog in Zuidoost-Azië betrokken landen kransen.

Zondag legden de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer al een krans bij de Indische plaquette in het Tweede Kamergebouw in Den Haag.

Korte impressie van de herdenking:

Lees ook: Japanse interneringskaarten gedigitaliseerd

Foto: Stichting Nederlands Indië-monumentHet Nationaal Indië-monument 1945-1962 in Roermond
Herinneringscentrum Kamp WesterborkEind augustus wordt in het Herinneringscentrum Kamp…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: