Cartoonist Dik Bruynesteyn (84) overleden

Het laatste Appie Happie-album

De Nederlandse striptekenaar en cartoonist Dik Bruynesteyn is zaterdag op 84-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Hoorn overleden.

De tekenaar werd onder meer bekend met Appie Happie, een dagelijkse voetbalstrip die in verschillende kranten werd gepubliceerd. In totaal verschenen er tussen 1971 en 2007 acht Appie Happie-albums. Bruynesteyn maakte in het verleden ook geregeld sportkarikaturen voor Studio Sport.De beheerders van een aan het werk van de tekenaar gewijde website schrijven onder meer:

- advertentie -

Wij zijn hem dankbaar voor de ontelbare fantastische tekeningen die tezamen een beeld geven van de sportgeschiedenis vanaf de tweede wereldoorlog. Dik was een “menselijk” mens, was een onderdeel van de sportwereld en was geliefd bij de sporters die hij tekende.

Dik Bruynesteyn werkte tot voor kort aan een boek dat een overzicht moest geven van zijn werk binnen de sport gedurende de laatste zestig jaar. De tekenaar overleed zaterdag na een kort ziekbed.

  • Strips van cartoonist Dik Bruijnesteijn
Britse telefooncellenBritish Telecom verkoopt binnenkort zestig iconische rode Britse…
Kuifje in het land van de SovjetsBij veilinghuis Banque…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: