Cast theatervoorstelling Anne Frank bekend

Anne Frank (1929-1945)

Anne Frank (1929-1945)

Theater Amsterdam heeft deze week de cast bekendgemaakt van de nieuwe theatervoorstelling over het leven van Anne Frank. Paul Kooij en Barbara Pouwels ouders Anne Frank.


Aan het IJ in Amsterdam wordt momenteel gewerkt aan een nieuw theater dat speciaal wordt gebouwd voor het theaterstuk over het leven van Anne Frank. Het is de bedoeling dat het gebouw in april klaar is voor gebruik.

Al bekend was dat Rosa da Silva (1986) in de huid zou kruipen van de beroemde onderduikster. Ook de andere hoofdrollen zijn inmiddels ingevuld. Paul Kooij en Barbara Pouwels kruipen in de huid van de ouders Anne Frank: Otto en Edith. De rol van Anne’s zus Margot wordt vertolkt door Chava voor in ’t Holt.

Andere belangrijke rollen zijn er voor Wim Bouwens (Hermann van Pels), Debbie Korper (Auguste van Pels) en Jason de Ridder (Peter van Pels).

De theatervoorstelling ANNE is geschreven door Jessica Durlacher en Leon de Winter op initiatief van het, door Otto Frank opgerichte, Anne Frank Fonds Basel.

'Onderschept door een PTT'er'
Onderschepte postkaart - Afb: NIODZestig aangetekende brieven en…
Amerikaanse militairen in dekking in de Ardennen. © U.S. Army
Kerstavond, 1944. In een jagershut in het Hürtgenwald genoten drie Duitse en…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: