CDA wil opheldering over belasting pensioen oud-SS’ers

Afbeelding bij de enige tijd gelden uitgezonden documentaire ‘Zwarte Soldaten’ over Nederlandse vrijwilligers bij de SS

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt heeft het idee dat veel voormalige Nederlandse SS´ers in ons land nooit belasting hebben betaald over hun Duitse oorlogspensioen. Het Kamerlid wil hier opheldering over.

Omtzigt stelde de zaak woensdag aan de orde tijdens een debat met staatssecretaris Frans Weekers van Financiën. Die heeft beloofd de zaak uit te zoeken.


Het CDA denkt dat er geen belasting is betaald over de pensioenen omdat Duitsland weigerde de gegevens van de SS’ers met Nederland uit te wisselen. Hierdoor hoefden de voormalige SS’ers niets aan te geven. Omtzigt kwam de zaak op het spoor toen hij zich verdiepte in de positie van Nederlandse dwangarbeiders tijdens de oorlog. Die werden enige tijd geleden door Duitsland gevraagd om, met terugwerkende kracht van zes jaar, pensioenbelasting te gaan betalen.

- advertentie -

Omzigt heeft de staatssecretaris gevraagd binnen drie weken opheldering te geven over de pensioenen van de oud-SS’ers. Het Kamerlid hoopt dat de regering ervoor zorgt dat Nederland de gegevens over de pensioenen op korte termijn krijgt, zodat er belasting over geheven kan worden. Als het aan Omtzigt ligt gebeurt dat dan zoveel mogelijk met terugwerkende kracht.

Gerelateerde boeken

Beeld in de herdenkingshof in Putten Bij de razzia
Monument voor de tien Duitse militairen op de begraafplaats…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: