Celstraffen voor moorden bij Srebrenica

Begraafplaats bij Srebrenica – Foto: CC / Michael Büker

Twee Bosnisch-Servische oud-commandanten zijn door een rechtbank in Belgrado veroordeeld tot celstraffen van 35 en 30 jaar cel vanwege hun aandeel in de genocide in Srebrenica in 1995.

Het gaat om twee voormalige politiechefs: Dusko Jevic (44) en Meldenjev Djuric (52). De rechtbank acht het bewezen dat het duo zich medeplichtig heeft gemaakt aan de genocide. De twee politiechefs zouden hebben geholpen bij het gedwongen vertrek van de moslimbevolking uit Srebrenica.

Volgens de rechter wist het duo wat er met de weggevoerde moslims zou gebeuren. Ook zouden ze hun eenheden opdracht hebben gegeven mee te doen aan de moorden. Bij Kravica, een dorp bij Srebrenica, werden in juli 1995 ongeveer duizend moslims gedood.

- advertentie -

Dusko Jevic kreeg 35 jaar cel opgelegd en de 52-jarige Meldenjev Djuric 30 jaar. Er stonden nog twee Bosnische Serviërs terecht, maar die werden vrijgesproken.

Open Monumentendag Vlaanderen 2012De vierentwintigste editie van Open Monumentendag…
Ruïne van de villa - Foto: CCIn Italië waren…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: