Charters Archief Delft gedigitaliseerd

Charter

Archief Delft heeft alle charters uit zijn collectie gevlakt, gerestaureerd en gedigitaliseerd. De stukken zijn sinds kort voor het publiek toegankelijk.

Het gaat om charters en akten uit het oud-rechtelijk en de oud-notariële Archieven Delft vanaf 1246. Charters zijn een bijzonder soort archiefstukken. Ze zijn geschreven op perkament en ter bekrachtiging voorzien van één of meer zegels. De zegels van bijenwas zijn erg kwetsbaar en raken daarom makkelijk beschadigd.Archief Delft heeft daarom alle charters gevlakt, gerestaureerd en gedigitaliseerd. De gedigitaliseerde charters zijn nu via de website van de Digitale Arena Delft ontsloten en voor het publiek toegankelijk gemaakt.

- advertentie -

Via een zoekmodule zijn ze eenvoudig te doorzoeken.

Jaap Blokker - Foto: Blokker HoldingIn zijn woonplaats Laren…
BBC Samuel Johnson PrizeDe Nederlandse historicus Frank Dikötter heeft…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: