Chips eten voor de ‘Palestijnse zaak’

Arafat-chips

Arafat-chips

In Egypte kwam in 2002 een speciaal soort chips op de markt. De chips moest de Palestijnse zaak steunen. Op de zakken chips was een afbeelding van de Palestijnse leider Abu Ammar, beter bekend onder de naam Arafat, te vinden. Van iedere zak chips die verkocht werd ging een percentage naar de beweging van Arafat.

Ook de militante beweging voor sjiitische moslims Hezbollah maakt al langere tijd gebruik van dit soort marketing. Hezbollah heeft onder meer een eigen kledinglijn. Zo worden er bijvoorbeeld t-shirts verkocht met daarop de beeltenis van de leider Hassan Nasrallah. Daarnaast verkoopt de marketing-afdeling van Hezbollah onder meer parfums en aanstekers.

Stanley Matthews
Stanley Matthews werd in 1956 de eerste Europese voetballer van het jaar.…
Rouget de l'Isle chantant « La Marseillaise », 1849, Isidore Pils, Strasbourg, Musée des Beaux-Arts, De componist van de Marseillaise zingt het lied voor het eerst in de salon van de burgemeester van Straatsburg
De Marseillaise is misschien wel het bekendste volkslied ter wereld. Bijna iedereen,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: