Christie’s veilt jurken Thatcher en Britse dubbeldeksbus

De rode dubbeldeksbus

Voor echte anglofielen is er in september een bijzondere veiling bij Christie’s in South Kensington. Het veilinghuis houdt dan een speciale veiling voor liefhebbers van London.

Er kan onder meer geboden worden op een iconische vuurrode dubbeldeksbus. Het veilinghuis verwacht dat deze bus tussen de 24.000 en 36.000 op zal brengen. De bus vanhet type Routemaster dateert uit 1966.

- advertentie -

Daarnaast kan de eventueel garderobe uitgebreid worden want er worden ook verschillende jurken uit de collectie van de voormalige Britse premier Margaret Thatcher geveild. Het gaat onder meer om een gele Mansfield jurk met jasje en een turquoise Mansfield jurk, eveens met jasje. Christie’s verwacht dat de jurken per stuk minimaal 1200 euro op zullen brengen.

In totaal zijn er honderdvijftig veilingkavels. Het gaat onder meer om prenten en posters, maar ook een karmozijnen krukje uit Buckingham Palaceen een gipsbeeld van Guy the Gorilla, van 1947 tot 1978 de populairste inwoner van de London Zoo.

De kijkdagen worden gehouden tijdens de Olympische Spelen, van 27 juli tot en met 2 september.


De jurken van Thatcher


De achttiende-eeuwse waterputWie de tuin nog onder handen moet…
100 jaar ToonderHet NRC Handelsblad komt aankomende woensdag met…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: