Christie’s veilt olympische bokaal Spyridon Louis

De Olympische bokaal

Bij veilinghuis Christie’s in Londen gaat in april een zilveren beker die is gewonnen door Spyridon Louis (1873-1940) onder de hamer.

De Griek won tijdens de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 de marathon. Hij werd voor deze zege onderscheiden met een zilveren beker, een zilveren medaille, een antieke vaas en een olijftak. Uit handen van de Griekse koning George I ontving hij ook een diploma.

Louis’ kleinzoon Spyros doet de olympische beker die al 116 jaar in de familie is in de verkoop. Hij verwacht dat de beker zo’n 190.000 euro zal opbrengen. Dat bedrag wil hij verdelen tussen zijn twee kinderen omdat het “onmogelijk blijft om een beker in tweeën te verdelen”.

De vijftien centimeter hoge zilveren beker wordt op 18 april geveild bij Christie’s in Londen. Het Griekse olympisch museum wil de trofee van Spyridon Louis graag hebben.


~ Natascha NeefParakalo

Foto's: PaushuizeHet historische monument Paushuize in Utrecht is vrijdag…
Drentse boerderijen afgebrandTwee historische rietgedekte boerderijen in Rolde en…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: