Christie’s veilt tekening prins Bernhard

De pastel van Bernhard

Veilinghuis Christie’s in Amsterdam veilt volgende week een pasteltekening die is gemaakt door prins Bernhard. De waarde van de tekening, met daarop een zogenaamd ‘prinselijk berglandschap’, is geschat op tussen de 800 en 1200 euro.

De tekening werd in de jaren tachtig door de prins gemaakt en bevat ook nog een persoonlijke kerstwens: Met alle goede wensen/voor kerstmis/enz/1984/Bernhard. Het is niet voor het eerst dat er tekeningen van prins Bernhard worden geveild. In 2008 verkocht Christie’s bijvoorbeeld tweeandere berglandschappen van Bernhard. Deze tekeningen leverden gezamenlijk ruim zevenduizend euro op. Chistie’s:

- advertentie -

Prins Bernhard stond bekend om zijn liefde voor alles wat groeit en bloeit. Hij mocht de wonderen der natuur graag vereeuwigen met een jachtgeweer, maar nam daarvoor soms ook het penseel ter hand.

De pastel van Prins Bernhard maakt deel uit van de jaarlijkse verkoop van bezittingen van koningen, prinsen, markiezen en andere families van naam. De tekening wordt geveild op dinsdag 13 december.

nova-zembla-prent-hellebaard
Donald Duck op Nova ZemblaJeugdblad Donald Duck heeft zich…
Hr.Ms. Zuiderkruis - Foto: DefensieDe Hr.Ms. Zuiderkruis, een van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: