Christusbeeld in Rio verliest vinger door bliksem

Christusbeeld in Rio verliest vinger door bliksem

Christusbeeld in Rio verliest vinger door bliksem

Het wereldberoemde standbeeld van Christus in Rio de Janeiro is sinds vrijdag niet meer compleet. Bij hevig noodweer sloeg de bliksem in het beeld en brokkelde er een stuk van de rechterduim af.


Christus de Verlosser is een van de beroemdste beelden ter wereld. Het 38 meter hoge beeld staat op de berg Corcovado en kijkt over de Braziliaanse stad Rio de Janeiro uit. Een katholieke priester kwam in 1850 met het idee om een beeld van Jezus op de berg te plaatsen. Prinses-regentes Isabella van Brazilië, die verzocht werd de buidel te trekken, vond dit echter geen goed plan.

In 1921 werd het idee nieuw leven ingeblazen door de kerk van Rio de Janeiro. Toen jaar later werd het beeld onthuld door de toenmalige president van Brazilië.

Het standbeeld, een enorme toeristische trekpleister, wordt beheerd door het aartsbisdom van Rio. Volgens de beheerders kan het beeld in februari hersteld worden. Hiervoor zal een stuk steen gebruikt worden van de oorspronkelijke steen uit 1931. Het kleurverschil zal hierdoor naar verwachting meevallen.

- advertentie -

Beelden van de bliksem:

Mariniers na de beeïndiging van de treinkaping –…
Mariniers na de beeïndiging van de treinkaping –…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: