Cijfer 18 op schoen = Hitlerschoen

De 'Hitlerschoen' op de website van Tchibo

De ‘Hitlerschoen’ op de website van Tchibo

Nadat een antifascistische groep bezwaar maakte tegen de verkoop van kinderschoenen met daarop het cijfer 18, heeft de Duitse winkel Tchibo de schoenen uit de verkoop gehaald.

De antifascisten namen aanstoot aan het cijfer 18 omdat dit getal verwijst naar de initialen van Adolf Hitler. De ‘A’ is de eerste letter van het alfabet, de ‘H’ de achtste. De antifascistische groep plaatste een bericht op Facebook. Dit bericht werd flink gedeeld en nu heeft Tchibo de schoenen uit de verkoop gehaald. Een verklaring heeft de winkel niet gegeven.

De actie van de antifascistische wordt niet door iedereen gewaardeerd. Veel mensen vinden de ophef overdreven en op de social media wordt al gegrapt dat de Albert Heijn nu waarschijnlijk ook een groot probleem heeft. Op www.ah.nl wordt nog niet over de kwestie gerept.

Bourbonklok op de Waalsdorpervlakte waar tijdens de Tweede Wereldoorlog veel verzetsleden zijn gefusilleerd
Bourbonklok op de Waalsdorpervlakte waar tijdens de Tweede…
[caption id="attachment_34163" align="alignnone" width="600"] Code-R - Het verhaal van LilyOp 15 augustus…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: