Dark
Light

Coca-Cola-flesje viert honderdste verjaardag

Auteur:
1 minuut leestijd
Coca-Cola-flesje

Cacaopeul
Cacaopeul
Het traditionele Coca-Cola-flesje bestaat dit jaar exact een eeuw. In 1915 werd het eerste Coca-Cola-flesje geblazen door glasblazer Earl R. Dean. En op 16 november van dat jaar werd het ontwerp gepatenteerd op naam van zijn chef, Alexander Samuelson. Deze week is dat precies honderd jaar geleden.

Earl R. Dean liet zich bij het maken van het flesje naar eigen zeggen inspireren door een afbeelding van een cacaopeul die hij in de Encyclopædia Britannica. Aanvankelijk had hij vooral gekeken naar de vorm van kolanoten en cocabladeren, de ingrediënten van Coca-Cola, maar de cacaopeul achtte hij uiteindelijk meer geschikt. In het ontwerp van het flesje zijn de karakteristieke bolvorm en de verticale groeven van de cacaopeul terug te vinden.

Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van het Coca-Cola-flesje liet de fabrikant enkele commercials maken. Dat reclame maken wel aan de frisdrankgigant is toevertrouwd wisten we natuurlijk al lang maar onderstaande reclames laten dat nog maar eens duidelijk zien:

Tale of Contour

Happiest Bottle

https://www.youtube.com/watch?v=swsYtWWA6YQ

Surfing

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×