Cocktail Trio-oprichter Ad van der Gein (92) overleden

Het Cocktail Trio in 1963 (cc - AVRO)

Het Cocktail Trio in 1963 (cc – AVRO)

De Nederlandse muzikant en componist Ad van der Gein is donderdag op 92-jarige leeftijd overleden. Hij was vooral bekend als pianist van het Cocktail Trio.


Ad van der Gein richtte dit muzikale trio in 1951 op met Carel Alberts en Tonny More. Voor die tijd had hij als pianist al gespeeld in verschillende ensembles, waaronder bij het AVRO ballroom orkest. Ook was hij met Johnny Kraaijkamp op televisie te zien. De twee zongen het liedje Willem, ga jij vanavond naar de fillem?.

Met zijn Cocktail Trio boekte de muzikant grote successen. In 1965 scoorde de groep bijvoorbeeld een hit met Vlooiencircus en ook nummers als Kangoeroe-eiland, Batje Vier (“Leve de man die het bier uitvond”) en Grote Beer sloegen aan bij het grote publiek.

Van der Gein schreef ook nummers voor andere artiesten. Voorbeelden zijn Morgen ben ik de bruid (Willeke Alberti) en De Vrijgezellenflat (Ria Valk). Hij schreef daarnaast onder meer voor Wim Sonneveld, Corrie Brokken en Johnny Kraaykamp & Rijk de Gooyer. De muzikant was ook geregeld te zien in de Snip en Snap Revue.

- advertentie -

Dit jaar verscheen Van de Gein nog op televisie in het programma Krasse Knarren. Hij overleed op 92-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Amstelveen.

Het Cocktail Trio – Hitcocktail

'Versteende keutel' van Gerard Reve
'Versteende keutel' van Gerard ReveDe veiling van spullen…
Ramp met de Hindenburg, 1937
Ramp met de Hindenburg, 1937In Frankfurt is deze…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: