Coen Verbraak schrijft Maand van de Geschiedenis-boek

Het boek voor de tiende Maand van de Geschiedenis wordt geschreven door
Coen Verbraak. Voor het boek, dat als titel De ziel van Oranje krijgt, interviewt hij Jutta Chorus, Cees Fasseur, Maarten van Rossem, Paul Schnabel, Jolande Withuis en Annejet van der Zijl naar aanleiding van tweehonderd jaar koninkrijk.

De Maand van de Geschiedenis vindt elk jaar in oktober plaats.


Gedurende de maand organiseren honderden instellingen speciale activiteiten rond een thema. Het thema van de geschiedenismaand is dit keer Vorst & Volk en sluit daarmee aan bij de troonswisseling en de viering van tweehonderd jaar koninkrijk.

- advertentie -

Het Maand van de Geschiedenis-boek wordt door de CPNB uitgegeven en is tijdens de geschiedenismaand in de boekhandel te koop voor 2,95 euro.

Coen Verbraak (1965) behoort tot de bekendste interviewers van Nederland. Hij publiceerde onder meer in Vrij Nederland, NRC Handelsblad en de Volkskrant. In 2007 won hij De Luis, de prijs voor het beste interview, en drie jaar geleden ontving hij de Zilveren Nipkowschijf voor de documentaire Kijken in de ziel – psychiaters.

Uitgaven van Coen Verbraak:

Afb: Gelders ArchiefVoer voor genealogen: het Gelders Archief gaat…
Google en het Roswellincident van 1947
Google staat maandag op verschillende startpagina's stil bij het zogenaamde Roswellincident dat…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: