Collectie Rijksmuseum helemaal vrij te gebruiken

Rijksstudio van het Rijksmuseum

Rijksstudio van het Rijksmuseum

Zowel particulieren als bedrijven kunnen sinds deze week alle beelden uit de zogenaamde Rijksstudio van het Rijksmuseum downloaden en voor alle doeleinden gebruiken. Dat meldt Creative Commons Nederland.

Oktober vorig jaar lanceerde het Rijksmuseum de zogenaamde Rijksstudio. Via deze digitale toepassing maakte het museum een groot deel van de eigen collectie beschikbaar. Particulieren konden hier al gratis gebruik van maken maar wie de beelden voor commerciële doeleinden wilde gebruiken moest eerst contact opnemen met de verkoopafdeling van het museum. Dat is nu niet meer nodig.

Maarten Zeinstra van Creative Commons Nederland, een samenwerkingsproject van Waag Society, Nederland Kennisland en Het Instituut voor Informatierecht (IViR), is blij met de ontwikkeling. In een blog schrijft hij maandag:

Het museum is hiermee een prachtig voorbeeld voor de rest van de sector. Ik denk dat het Rijksmuseum het komende jaar een stijging tegemoet zal zien in downloads door het verwijderen van de beperking.

Het Duitse blad Focus bracht de kunstzaak een…
Het landschap van Jan Steen dat onder de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: