Dark
Light

Collectie Saab-museum gered

Auteur:
1 minuut leestijd

Ursaab
Even leek het erop dat de collectie van het Saab-museum in het Zweedse Trollhättan uit elkaar zou vallen. Zweedse media melden nu echter dat de collectie intact blijft.

Enige tijd geleden werd de collectie van het museum – bestaande uit ongeveer honderdtwintig bijzondere auto’s – te koop aangeboden. De opbrengst zou dan gebruikt worden om schuldeisers van autobouwer Saab mee af te betalen. Deze autofabrikant kampt al lange tijd met grote financiële problemen.



De Zweedse stad Trollhättan heeft er nu, samen met vliegtuigfabrikant Saab AB en de Wallenberg Foundation, voor gezorgd dat de collectie bij elkaar blijft. Gezamenlijk betaalden ze 3,1 miljoen euro voor de collectie. De auto´s blijven vooralsnog op hun locatie in Trollhättan.

Een van de topstukken in de collectie van het museum is een Ursaab uit 1947, het eerste Saab-prototype uit de geschiedenis.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Honderden historici brachten hun kennis al in.

Overzicht van auteurs op Historiek

Zelfde rubriek

×