Collectie Spoorwegmuseum naar Wagenmakerij in Limburg

Wagenmakerij Venlo-Blerick (Spoorwegmuseum)

Wagenmakerij Venlo-Blerick (Spoorwegmuseum)

De collectie van het Spoorwegmuseum in Utrecht verhuist naar de Wagenmakerij Venlo-Blerick in Limburg. Het monumentale gebouw gaat dienst doen als museumdepot. Een deel van de collectie is inmiddels al ondergebracht in het pand.


De Wagenmakerij stamt uit 1890 en is met 7.375 vierkante meter een van de grootste industriële rijksmonumenten van Nederland. Tot enkele jaren geleden was het gebouw, dat al tientallen jaren geen functie meer had, ernstig verwaarloosd.

Stichting BOEi werd in 2007 eigenaar van de Wagenmakerij en bracht samen met onder meer de BankGiro Loterij en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) middelen bijeengebracht om de restauratie en herbestemming te kunnen realiseren.

Het Spoorwegmuseum is blij met het nieuwe onderkomen. Hoofd Collecties Peter-Paul de Winter:

- advertentie -

“De Wagenmakerij is een enorme vooruitgang voor Het Spoorwegmuseum. Het biedt ons niet alleen meer ruimte voor opslag, we hebben nu ook meer faciliteiten om klein onderhoud uit te voeren”.

De collectie rollend materieel van het Spoorwegmuseum bestaat uit ongeveer honderdtwintig objecten. In het museum in Utrecht is de tentoonstellingsruimte beperkt, de getoonde collectie wisselt daardoor regelmatig. Met de Wagenmakerij in Venlo-Blerick beschikt het museum nu over voldoende opslagruimte.

Anton Ivanovitsj Ivanov, Het oversteken van de Dnjepr…
Cor Geelen (1912-1991), diende vijftig jaar op Kasteel de Haar
Cor Geelen (1912-1991), diende vijftig jaar op Kasteel…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: