Collectie Van Gogh Museum blijft te zien

Hermitage amsterdam – Foto: Luuk Kramer

De collectie van het Van Gogh Museum in Amsterdam blijft tijdens de verbouwing van het museum toegankelijk voor het publiek. De werken worden ondergebacht bij de Hermitage Amsterdam. De musea hebben dat donderdag bekendgemaakt.

Eerder werd al afgesproken dat de collectie voor een periode van vier maanden te zien zou zijn bij de Hermitage. Nu is overeengekomen dat de werken gedurende de hele renovatieperiode bij de Hermitage onder te brengen.- advertentie -

Foto: Van Gogh Museum / Luuk Kramer

Meer dan zeventig Van Gogh-topstukken, aangevuld met brieven en prenten op papier uit de collectie van het Van Gogh Museum, zijn van 29 september 2012 tot en met 25 april 2013 in de Keizersvleugel van de Hermitage te zien. Het Van Gogh Museum presenteert de werken in een speciaal voor de Hermitage ontwikkelde tentoonstelling.

Axel Rüger, directeur Van Gogh Museum:

Afgelopen juni kondigden we aan dat het Van Gogh Museum verbouwd moet worden om te blijven voldoen aan de strengere eisen op het gebied van brandveiligheid voor bezoekers en kunst. Vanaf het begin is ons doel de collectie tijdens deze noodzakelijke verbouwing zichtbaar te houden voor het publiek. We zijn blij dat de gesprekken die we hierover sinds februari 2011 voeren met de Hermitage, hebben geleid tot deze sluitende oplossing nu de Hermitage de herprogrammering rond heeft gekregen.

De Hermitage heeft de eigen programmering moeten aanpassen. Zo wordt de Rubenstentoonstelling met drie maanden verlengd en een geplande expositie over de Nabiskunstenaarsgroep wordt verschoven naar volgend jaar.

Een deel van de kosten voor gerprogrammering worden betaald door de gemeente Amsterdam.

Conceptschets voor de verbouwingMuseum Ons' Lieve Heer op Solder…
socialistisch-realisme-gr
Het bijschrift van deze poster uit 1952 zegt 'Elke…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: