Collectie Voetbal Experience naar Roosendaal

Voetbal Experience

Voetbal Experience

De collectie van het Nationaal Voetbalmuseum in Middelburg, beter bekend als de Voetbal Experience, verhuist naar het Herstacostadion in Roosendaal. Dat meldt de Volkskrant.


Voetbal Experience kampte al lange tijd met problemen. Een jaar geleden werd bekendgemaakt dat men vanwege tegenvallende bezoekersaantallen op zoek ging naar een andere locatie. Na de zomer was het museum alleen nog in de weekenden geopend en de afgelopen weken was het helemaal gesloten.

Nu is afgesproken dat de collectie verhuist naar het Herstacostadion, waar voetbalclub RBC vroeger speelde. Het nieuwe museum zal daar de deuren in mei volgend jaar openen.

De Voetbal Experience werd in 2009 geopend door Guus Hiddink. Initiatiefnemers waren voetbaljournalisten Johan Derksen, Hugo Borst, Matty Verkammen en Jaap de Groot. Zij zijn niet betrokken bij het nieuwe museum in Roosendaal.

- advertentie -
Steve Fitch Grand View Motel, Highway 85, Raton,…
[caption id="attachment_38820" align="alignnone" width="600"] Andrej Roiter, Contraband - Afb: Hermitage AmsterdamBij de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: