Colorado

Vlag van Colorado

Vlag van Colorado


Centraal gelegen Amerikaanse staat die de bijnaam The Centennial State (de honderdjarige staat) heeft. Colorado heeft een oppervlakte van 296.596 km² en ongeveer 4,6 miljoen inwoners. Denver is de hoofdstad.

Colorado werd oorspronkelijk bewoond door Indiaanse stammen zoals de Ute, Cheyenne en Comanche. Bekend is dat de Spaanse ontdekkingsreiziger Francisco Vásquez de Coronado het gebied rond 1540 binnentrok.

In de zeventiende eeuw kwam Colorado onder Franse invloed. Begin 1803 kregen de Verenigde Staten een deel van het gebied in bezit. Dit vanwege de zogenaamde Louisiana Purchase, waarbij de VS het gebied ten westen van de Mississippi en ten oosten van de Rocky Mountains van Frankrijk kocht. Na afloop van de Mexiaans-Amerikaanse oorlog (1846-1848) kreeg Amerika de rest van het gebied in bezit.

De staat Colorado in het rood gemarkeerd

De staat Colorado in het rood gemarkeerd

Vanaf 1859 was er een sterke bevolkingstoename in verband met de Colorado Gold Rush. Nadat er steeds meer van het goud was gevonden, veranderden veel stadjes echter in spookstadjes.

- advertentie -

Colorado trad op 1 augustus 1876, als 38e staat, toe tot de Verenigde Staten.

Link:

Vlag van Californië Aan de westkust van Amerika gelegen…
Vlag van Connecticut Relatief kleine aan de oostkust van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: