Colosseum in Rome beschadigd door sneeuwval

In Italië zijn verschillende historische gebouwen beschadigd door de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen.

Er zijn onder meer brokstukken van het Colosseum afgebrokkeld. Het wereldberoemde monument sloot eind vorige week vanwege de hevige sneeuwval al de deuren voor het publiek. Italië heeft te maken me de hevigste sneeuwval sinds de jaren tachtig.

Ook buiten Rome zorgt de sneeuw voor problemen.

- advertentie -Zo staan enkele oude kerken in de ommuurde stad Urbino bijvoorbeeld op instorten. De middeleeuwse Dom van de stad zou ook te kampen hebben met waterschade.

Het is de bedoeling dat volgende maand een begin gemaakt wordt met de restauratie van het Colosseum in Rome. De afgelopen jaren zijn er geregeld brokstukken van het bekende Romeinse bouwwerk afgebrokkeld. Het Colosseum heeft behalve met ouderdomsverschijnselen ook te kampen met zo’n duizenden auto’s die dagelijks langs het gebouw rijden en daarmee zorgen voor roet en zure regen.

Het Colosseum werd in de eerste eeuw na Christus gebouwd door keizer Titus en werd onder meer gebruikt voor gladiator- en dierengevechten. Momenteel wordt het historische bouwwerk jaarlijks door zes miljoen mensen bezocht.

Historische bioscopen verwoestTijdens gewelddadige protesten in Athene zijn zondagavond…
Geschiedenis Online Prijs 2011De Geschiedenis Online Prijs van 2011…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: