Commandantswoning Westerbork decor voor Adres Onbekend

Beladen plek als ruimte voor kunst en reflectie

Op 15 april 2016 zal de overkapping van de commandantswoning op het terrein van kamp Westerbork officieel in gebruik genomen worden met de première van Adres Onbekend. Deze theatrale bewerking van het gelijknamige boek is door Betsy Torenbos (ROODPALEIS) speciaal voor deze beladen plek gemaakt. Op 15 april kunnen de genodigden plaats nemen op de houten banken met zicht op de houten villa uit 1939. Op 16 en 17 april is de voorstelling toegankelijk voor publiek. Adres Onbekend is een samenspel van tekst, muziek en filmbeelden, afgestemd op de architectuur van de historische houten villa.

Adres Onbekend - Katherine Kressmann Taylor

Adres Onbekend – Katherine Kressmann Taylor

Het stuk is gebaseerd op het boek uit 1938, geschreven door Katherine Kressmann Taylor. Hans Croiset (1935) en Hans van Veggel (1941) dragen een reeks brieven voor tussen een Joods-Duitse vluchteling in Amerika en zijn zakenpartner die naar Duitsland is teruggekeerd. De brieven dateren van november 1932 tot maart 1934. De verstrekkende gevolgen van de nazi-ideologie, in het bijzonder op een hechte vriendschap, wordt in deze briefwisseling treffend en aangrijpend weergegeven. Violiste Lisanne Soeterbroek speelt beroemde stukken uit haar eigen repertoire.

Toen Betsy Torenbos, theatermaker en oprichter van ROODPALEIS, het boekje Adres Onbekend vorig jaar cadeau kreeg van componist Louis Andriessen werd ze er meteen door geraakt.

“Ik zag het direct voor me… In de glazen overkapping op het terrein van kamp Westerbork, op die beladen plek.”

Met deze voorstelling zal de overkapping voor het eerst in gebruik genomen worden voor kunst, ontmoetingen en performances.

- advertentie -

Adres Onbekend is een co-productie van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork en ROODPALEIS, het huisgezelschap van De Nieuwe Kolk in Assen. De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe. Kaarten voor de voorstellingen op 16 en 17 april 2016 zijn te koop via het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Voor meer informatie: www.kampwesterbork.nl of www.roodpaleis.nl.

Boek: Adres Onbekend – Katherine Kressmann Taylor

Albert Speer in 1933
Albert Speer was een persoonlijke vriend van Adolf Hitler en architect in…
Ancient History Magazine
Een nieuw tijdschrift over de oude wereld – is daaraan behoefte? Hebben…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: