Commissie bekijkt toekomst museumbestel

Muiderslot – Foto: CC/Edi Weissmann

De Vereniging van Rijksmusea en de Nederlandse Museumvereniging hebben een speciale commissie ingesteld die onderzoek moet gaan doen naar de toekomst van het museumbestel.

De commissie wordt geleid door Irene Asscher-Vonk en Maarten Doorman. Naast hen maken acht museumdirecteuren onderdeel uit van de commissie.

De musea gaan bekijken hoe er omgegaan moet worden met de bezuinigingen. Moeten ze hetzelfde blijven doen maar dan met minder geld of moet men stoppen met bepaalde activiteiten?

Ook wordt onderzocht of en zo ja hoe de verschillende musea in de toekomst meer kunnen samenwerken.

De commissie Asscher-Vonk komt binnenkort met een advies. De leden van de Museumvereniging en Vereniging van Rijksmusea kunnen op 22 oktober aanstaande laten weten wat ze van dat advies vinden. Volgens de Museumvereniging is er geen sprake van een “vrijblijvende discussie”, ook niet voor de museumdirecteuren zelf.

[caption id="attachment_17329" align="alignleft" width="265"]Foto: Museum van de Twintigste Eeuw

Het Museum van de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: